Categorieën
Geen categorie

John vliegt ‘omhoog’, z’n bloeddruk niet meer

Er zijn beste mogelijkheden om de bloeddruk te verlagen op een natuurlijke wijze. Alleen de levensstijl kan al zoveel doen! John vraagt zich af wat hij zelf kan doen, in dit blog lees je er meer over

Een flinke tegenvaller

John is bij de huisarts voor een jaarlijkse controle, dat doet hij al jaren omdat hij diabetes is. Hij heeft het goed onder controle en hoeft alleen een tabletje te nemen en met het eten er een beetje rekening te houden. De huisarts constateerde dat zijn bloeddruk flink was gestegen. Als dat zo doorgaat heeft hij hiervoor ook medicatie nodig en dat wil hij eigenlijk niet. Hij adviseerde echter wel om eerst te zorgen dat de bloeddruk weer wat lager wordt en hij anders beter niet kon vliegen.

 

Een negatief reisadvies

John wil graag een mooie vakantiereis maken, daar droomt hij al zo lang van. Heerlijk relaxen aan het strand, genieten van de blauwe zee. Daarvoor zal hij wel een vliegreis moeten maken. Hij wil heel graag naar de Canarische Eilanden. Zijn vrienden zijn hem al voorgegaan. Als hij nog terugdenkt aan die foto’s en de verhalen die ze vertelden over de fietstocht door de bergen. Die reis zit er aan te komen, maar hij kreeg een negatief reisadvies. Niet van de reisorganisatie, op de Canarische eilanden is het wel rustig. Maar wel van zijn huisarts.

 

Ticket alsnog geregeld

John ziet het helemaal voor zich, zijn bloeddruk heeft een normaal niveau en hij heeft z’n ticket geregeld naar de Canarische eilanden. Hij hoeft zich niet druk te maken om de bloeddruk  want die is heel mooi stabiel. En daar ligt hij te genieten in de zon aan het strand!

 

Wat mensen niet weten

Er zijn beste mogelijkheden om de bloeddruk te verlagen op een natuurlijke wijze. Alleen de levensstijl kan al zoveel doen! “Meer dan de helft van alle hoge bloeddrukproblemen zijn te voorkomen als mensen hun levensstijl willen aanpassen!”

 

Wat kan je dan zelf doen?

John vraagt zich af, wat kan je dan zelf doen? Hierbij enkele tips om zelf aan je bloeddruk te werken.

  1. Stoppen met roken, wellicht een open deur, maar wel de allerbelangrijkste voor de roker die dit leest.
  2. Bewegen helpt ook! Wel belangrijk dat je het dan dagelijks doet en ook volhoud. Begin dus voorzichtig en bouw het voorzichtig op. Doe vooral die dingen waar je lol in hebt, anders wordt het wel sowieso lastig om het vol te houden.
  3. Afvallen, als je de vorige tip ter harte neemt, gaat je dat hierbij ook helpen. De effecten van overgewicht worden vaak ernstig onderschat.
  4. Zorg voor een goede slaap, minder of slechter slapen kan je bloeddruk verhogen.
  5. Verminder je dagelijkse stress, de stress zorgt ervoor dat je zenuwstelsel continu in de actiemode staat. Zorg voor een goede balans tussen rust en actie.

 

Je kan het, maar wil je het?

Er zijn wel degelijk mogelijk om te werken aan je bloeddruk, dat vraagt natuurlijk wel wat van je, maar wil je werken aan je eigen gezondheid?

 

Met wat hulp gaat het wel gemakkelijker

Zou je hierbij hulp kunnen gebruiken? Ik zou je hierbij kunnen helpen. In m’n praktijk heb ik de nodige ervaring om mensen te begeleiden in het verlagen van de bloeddruk. En dan op een natuurlijke wijze en altijd zoekend naar de oorzaak van het probleem. We steken niet de kop in het zand maar gaan ervoor! Ik zeg hier ook bewust we, want het is wel een proces wat je samen doet. Maar je gaat er vooral zelf mee aan de slag en doet er alles om je lichaam in een topconditie te brengen zodat die bloeddruk zich normaliseert. Spreekt je dat aan? Neem dan contact op zodat we kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *